Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Taksisti besplatno prevoze stvari

Crveni, Red i Novus taksi organizovali su besplatan prevoz od Medicinskog fakulteta do magacina Crvenog krsta za sve koji prevoze sredstva za žrtve poplava.

I biciklisti razvoze pomoć za ugrožene

Novosadsko udruženje "Ciklo dostava" obaveštava sve koji žele da pomognu i dostave namirnice, garderobu i ostale potrepštine ugroženima da pozovu broj telefona 064/101-76-77 i radnici će na biciklima doći ispred kuća i stanova, te besplatno dostaviti bilo kakvu pomoć na željenu adresu.

Kamioni neprekidno odnose vreće s peskom

U hali Gradskog zelenila na Novom naselju (Bulevar kneza Miloša) jutros je privremeno zatišje pošto su napunjene velike količine vreća sa peskom, a konvoji kamiona ih neprekidno odnose.

Skuplja se pomoć i na Medicinskom fakultetu

IFMSA Serbia LC Novi Sad i Savez studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu organizuju skupljanje pomoći za osobe koje su najugroženije prirodnim nepogodama koje su nas zahvatile prethodnih dana.

U Velikom ritu poplavljeno više od 30 kuća

U Novom Sadu najkritičnije je u naselju Veliki rit gde je pod vodom između 30 i 50 kuća, a desetak porodica moralo je još juče u toku dana da napusti svoj dom i privremeno sklonište nađe u komšiluku.

Voda se povlači u Ledincima i Sremskoj Kamenici

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić, koji je i zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije izjavio je danas, posle obilaska terena u Ledincima i Sremskoj Kamenici da se u tim mesnim zajednicama voda polako povlači i da nema ugroženih kuća.